2010

Voimakkaan kilpailun vuosikymmen

Heti kuluvan vuosikymmenen alussa oli havaittavissa vaarallisia merkkejä peruna-alan alenevasta hintakehityksestä. Koko tuotantoketju aina alkutuottajasta loppukäyttäjään on pidettävä elinvoimaisena jotta suomalaiseen suuhun saadaan jatkossakin Suomessa viljeltyä perunaa. Onkin haastavaa toimia alalla, jossa raaka-aineen hinnat tulevat nousemaan voimakkaasti, mutta tuotteet on myytävä aina kilpailukykyiseen hintaan.

Tulevaisuuden haasteisiin vastaamassa onkin nyt entistä isompi joukko peruna-alan ammattilaisia. Kesällä 2012 toteutuneen yritysjärjestelyn myötä Pitkäsen Peruna Oy:n omistajapohja koostuu viidestä osakkaasta: Outin ja Reijon poika Ari Pitkänen jatkaa omistajana, ja uusina osakkaina mukaan tuli Perunamestarit Oy sekä kolme henkilöosakasta peruna-alalta. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on luoda tukeva kivijalka tulevaisuuteen ja tuottaa terveellistä kotimaista lähiruokaa.

Tule sinäkin mukaan kotimaiseen laatuyhteistyöhön. Ostaessasi perunatuotteesi meiltä, työllistät suomalaisen - pitkässä juoksussa työllistät itsesi.

1960    1970    1980    1990    2000    2010

© Pitkäsen Peruna Oy